Vælg det rigtige bredbånd, der passer til dit behov

Når man skal udskifte sit bredbånd er der nogle forskellige ting, man skal tage højde for før man blot vælger det første og bedste. Det første man skal tænke over, er naturligvis hvilken hastighed, der bedst matcher ens forbrug og behov. Hvis man kun går på nettet for at holde sig opdateret med nyheder eller foretage en websøgning i ny og næ, kan man f.eks. sagtens nøjes med 2Mbit, dog er denne hastighed ikke længere så udbredt. Er man flere mennesker i husstanden, der skal dele internettet, bør man gå op i hastighed.

10 Mbit forbindelsen er for dem, der streamer film på nettet via en af de mange streamingtjenester, eller som har behov for at have flere enheder på af gangen. Er man flere i husstanden, der streamer samtidig, eller som bruger internettet til surfing bør man finde et bredbånd på 20 Mbit. Denne hastighed er den primært brugte i Danmark og det er også hér man finder de bedste bredbåndspriser, da efterspørgslen blandt forbrugerne er højest. Hastighederne 50 og 100 Mbit er ikke optimale for den normale forbruger, da man hurtigt kan betale for bredbånd man ikke får brugt.

De bedste bredbåndspriser kommer oftest i pakkeløsninger

Før i tiden var det meget dyrt at have internet i de private hjem. Dette skyldes naturligvis typen af bredbånd, der dengang gik direkte over telefonledningen til husets fastnettelefon, hvilket gjorde at telefonen ikke kunne bruges i det tidsrum, hvor man brugte internettet. I dag er bredbånd dog blevet noget mere funktionelt og derved også billigere. De typiske bredbåndspriser for en standard 20 Mbit forbindelse ligger oftest mellem 150-300 kroner og styres blandt andet af, hvilke andre services man tilkøber sig fra samme udbyder. Som regel kan man spare en del på sine bredbåndspriser, hvis man vælger også at have telefoni og tv-pakke hos samme udbyder som man får bredbånd fra. Det er dog ikke alle udbydere, der kan tilbyde denne 3i1 løsning endnu, da nogle nyere virksomheder vælger at ligge deres fokus udelukkende på bredbånd for at optimere hastigheden og brugen af dette.

Forskellige typer af bredbånd

I dagens Danmark findes der tre forskellige typer bredbånd som kan fås i de private hjem. Den mest brugte er ADSL-bredbånd, med denne type bredbånd skal man blot opsætte en router og forbinde denne til telefonstikket i væggen for at få internet, enten med kabel eller trådløst i hele huset. Det er med ADSL-bredbånd at man finder de bedste bredbåndspriser. Den anden type bredbånd, der fås på markedet er kabelbredbånd og er oftest den løsning man får hos de nyere udbydere, der samler bredbånd og tv-pakke i én løsning, hvorfor disse kommer fra samme opsætning. Denne løsning er lidt dyrere og endnu ikke så udbredt i de private hjem. Den sidste type bredbånd man kan få i Danmark er fiberbredbånd, der endnu ikke er så udbredt i landet, da der er tale om store kabler, der skal nedgraves. Undersøg derfor om den udbydes i dit nærområde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *