Sådan finder du en billig a-kasse

For mange af os er prisen vigtigst i forhold til a-kasse. Der er mange andre ting, som vi hellere vil bruge penge på end vores a-kasse. Det kan være ferier, hobbier eller bare en tur i biografen eller ud at spise. Hvis du kan spare 100 eller 200 kroner om måneden på at vælge en billigere a-kasse, bliver det alligevel til mange penge i løbet af et år.

Den nemmeste måde at finde en billig a-kasse på er ved at søge på nettet. Der findes flere sider, hvor de sammenligner de forskellige a-kasser. Det gør det nemt for dig at finde den, der er billigst – og dermed den, du skal vælge.

En anden mulighed er, at du søger på nettet og selv prøver at finde frem til, hvilke a-kasser der er relevante for dig, og hvad de koster. Det kan også være med til at give dig et godt overblik.

En tredje mulighed er at spørge venner og familie, hvilken a-kasse de har. Når du er på jagt efter en billig a-kasse, handler det om at spørge din nærigste ven eller den blandt dine familiemedlemmer, der er mest fedtede med deres penge. På den måde kan du være sikker på, at de allerede har gjort researchen og har fundet frem til den billigste a-kasse. Så handler det bare om at kopiere deres eksempel.

Får jeg det samme i dagpenge i en billig a-kasse?

Den vigtigste grund til, at folk er med i en a-kasse er, at de gerne vil have mulighed for at få dagpenge, hvis de bliver arbejdsløse. Måske undrer du dig over, om du kan få det samme i dagpenge i en billig a-kasse som i en dyr a-kasse. Prisen på a-kassen har dog ikke noget at gøre med, hvor meget du kan få i dagpenge. Det er derfor nogle helt andre faktorer, der er vigtige.

Når det kommer til, hvor meget du kan få i dagpenge, handler det om, om du kommer lige fra en uddannelse, eller om du kommer fra et arbejde. Derudover handler det også om, om du er på deltid eller ej. Hvis du er på deltid, vil du typisk betale et lavere bidrag til a-kassen, men så er du også kun berettiget til et mindre beløb i dagpenge, hvis du bliver ledig.

Find en a-kasse, der passer til din faggruppe

Der er nogle a-kasser, der repræsenterer alle faggrupper. Det vil typisk være dem, der er billigst. Det er dog altid en god ide at gå ind på deres hjemmeside og se, præcis hvilke faggrupper de kan hjælpe. Det kan nemlig være meget forskelligt.

Det vigtige er jo selvfølgelig, at din faggruppe kan blive repræsenteret af a-kassen, og at du kan få hjælp der, hvis du bliver arbejdsløs. Det er a-kassens vigtigste funktion. Men eftersom vi alle sammen går rundt og gør vores bedste for ikke at blive arbejdsløse, vil du forhåbentlig aldrig for brug for din a-kasse. Eftersom din a-kasse dermed mere eller mindre bare er en forsikring, giver det god mening for dig, hvis du vælger den billigst mulige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *