Loftisolering sparer på energien

Stiger varmeregningen en til hovedet, skyldes det nok, at varmen stiger til vejrs – op gennem taget. Hvis man bor i hus og synes, at den elregning, man flere gange om året skal hæfte for, er noget højere end man egentlig havde forestillet sig eller end den plejer at være, så kan det skyldes, at man mangler en efterisolering i form af en loftisolering. Der kan nemlig forsvinde en stor mængde varme op gennem taget på grund af manglende isolering. Så medmindre man ønsker at ens energiforbrug skal gå til gulvvarme til mågerne, der sidder på taget, bør man overveje at få et loftisoleringstjek. Der er mange muligheder for rådgivning om loftisolering, hvor de fleste virksomheder hjælper med ekspertrådgivning, der sikrer, at loftisoleringen tilpasses netop dit hjems behov. Mange firmaer tilbyder desuden et gratis loftisoleringstjek.

Hvad er loftisolering?

Har man ikke fået tjekket isoleringen under taget de seneste mange år, bør man overveje om man skal have lavet en ny loftisolering. Til en loftisolering bruges Rockwool, der også kaldes stenuld. Stenuld er det mest sikre isoleringsmateriale, da det ikke kan brænde i modsætning til for eksempel papiruld. Stenuld bruges til loftisolering og hulrumsisolerings, da sådanne isoleringer er forudsætninger for, at huset holder på varmen. Loftisolering laves med stenuld, da det har en meget høj varmeisoleringseffekt, hvilket blandt andet betyder, at man kan nedsætte sit energiforbrug betydeligt. Stenuld er ikke tilsat giftstoffer, da det er et naturstof, og derfor er det miljøcertificeret og svanemærket. Stenuld er immunt overfor forskellige former for svamp, og der kan altså ikke opstå for eksempel skimmelsvamp eller gå bakterier i en loftisolering af stenuld.

 

Loftisoleringen etableres ved brug af en indbæsningsmaskine, der blæser stenuldet ind tagrummet eller loftet. Ved brug af sådan en maskine sørger man for, at loftisoleringen lægges i et tæt lag og ud til alle kroge. Dette er vigtigt, da små fejl i udlægningen af loftisoleringen kan være skyld i, at

isoleringen ikke opnår den ønskede effekt. Derfor er det vigtigt, at håndværket bliver gjort ordentligt, og at man sørger for at få den rette vejledning og ekspertise, når man skal have lavet en loftisolering. Der mange forskellige professionelle isoleringsfirmaer, der kan sørger for, at man får den loftisolering, der passer bedst til ens behov.

 

Hvem kan få loftisolering og hvilke fordele er der?

Bor man i et 1 plans hus, er der mulighed for, at en loftisolering kan lade sig gøre. Omstændighederne er for eksempel noget andet, hvis man vil have lavet en loftisolering til et 2- eller 3 plans hus. Dette vil man ofte gøre i forbindelse med en renovering.

 

En af de største fordele ved en loftisolering er, at man i det længe træk vil kunne se en positiv effekt på ens økonomi. Dette gælder for eksempel energiforbruget. Men en god loftisolering, vil der ikke forsvinde en stor del unødvendig varme op gennem taget og ud til ingenting. Opvarmingskilden i huset er selvfølgelig afgørende for, hvor meget man sparer, men en loftisolering vil uanset hvad sørge for, at det unødvendige varmeudslip mindskes betydeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *