Hvad er medicinsk cannabis, og har det nogen effekt på patienter?

Mange har måske hørt om medicinsk cannabis før. Samtidig har mange måske lidt delte meninger om effekten af dette. Virker det overhovedet? Hvordan bruges det i medicinske sammenhænge? Mange mener nok, at cannabis udelukkende bruges til at blive høj for sjov. Men dette er altså ikke altid tilfældet.

Hvem har gavn af medicinsk cannabis?

I mange tilfælde er det ofte patienter med kræft, parkinsons eller sclerose der har gavn af medicinsk cannabis. Dog kan det også være for at lindre smerten, har man eksempelvis en gigtsygdom. Fælles for alle disse er, at man er fysisk utilpads utrolig meget af tiden. Der er mange bivirkninger i forhold til bekæmpelsen af disse sygdomme. Netop derfor kan medicinsk cannabis være en form for ”slukknap” for alt dette. Så kan man læne sig tilbage og slappe fuldstændig af. Både i kroppen, men også mentalt. For når man ikke har smerter og generel ubehag, er man i stand til at slappe af. Det kan man sjældent, har man det skidt.

Folk med ALS kan også få gavn af medicinsk cannabis. Der har endda været et tilfælde her i Danmark, hvor en kvinde ulovligvist har skaffet sin syge mand almindelig hash. Denne mand havde desværre ALS og havde brug for noget lindrende. Desværre føler folk sig nødsaget til dette, da man selvfølgelig gør alt for dem, man elsker.

Undersøg alle muligheder

Det forholder sig sådan, at medicinsk cannabis har været lovligt i Danmark siden 2011. Dog er det langt fra alle, der er klar over dette. Og det er da heller ikke meget udbredt. Men ikke desto mindre, kan man altså godt få adgang til det. Selvfølgelig kræver dette at man rent faktisk har brug for det. Typisk er det for at lindre smerter. Kan lægen se en mening med det, vil man typisk få lov til at benytte sig af det.

Om almindelig hash nogen sinde bliver lovligt i Danmark, er svært at sige. I Amerika er der eksempelvis flere stater, hvor det er lovligt. Og dette er der mange mennesker, som er meget glade for. Der er ingen tvivl om, at rigtig mange hashrygere gør det for nydelsens skyld. Deriblandt er der dog også flere, der selvmedicinerer. De leder efter en måde at komme af med smerter på. Eller måske har de bare brug for ro i sindet.

Flere vil gerne gøre hash lovligt i Danmark

Nu hvor man kan få adgang til medicinsk cannabis, vil flere gerne gøre hash lovligt for alle. Og mange argumenterer ligeledes for, at det egentlig er absurd at hash er ulovligt. For man kan drikke en flaske whiskey om dagen, har man lyst. Og dette er mere sundhedsskadeligt end en joint eller to. Ligeledes mister man også kontrollen over sin egen krop i større omfang, end man gør med almindelig hash. Generelt er alkohol langt mere involveret i tragiske hændelser, end hash er. Selvfølgelig bliver hash da solgt rundt omkring i landet. Dette foregår typisk ulovligt, da det jo er imod loven. Men der er stadig håb for de mange forkæmpere for hash. Man kan jo håbe, at det en dag ændrer sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *