Her er tegnene på, at du er ved at få visdomstænder

Når man er et voksent menneske, så tænker man ikke ligefrem, at det er nye tænder, som skal være øverst på listen af bekymringer. Alt det har man jo været igennem allerede i ens barndom og ungdom, hvor man først fik mælketænderne, mælketænderne faldt ud, og ens voksentænder efterhånden kom til. Mange har også været igennem diverse tandretningsprocesser med bøjle og broer og meget mere. Heldigvis er det i tyverne for det meste en saga blot. Og så alligevel ikke helt.

Mange mennesker oplever nemlig, at de sidst i deres teenageår eller i løbet af deres tyvere udvikler ekstra tænder. Dette er kindtænder, som sidder dybest inde i munden, og det er dem, som vi kalder visdomstænder. Ikke fordi man bliver specielt vis, når tænderne vokser ud, men fordi de typisk kommer frem, når man er ældre og klogere. Og fordi man er voksen nok til at være opmærksom på sig selv og sin krop, så kan man typisk mærke, hvornår tænderne er på vej. Der er nemlig nogle ganske tydelige tegn, som indikerer, at man endnu en gang er ved at få nye tænder.

Sådan mærker du, at visdomstænderne er på vej

Det er egentlig ganske enkelt, når det kommer til visdomstænder. De vil nemlig typisk gøre deres ankomst kendt ved en irritation eller smerte, som ikke er til at tage fejl af. Det der er med visdomstænder er nemlig, at de ofte kommer op steder, hvor der ikke rigtig er plads til dem. de skubbes rundt af de tænder, som allerede er der, og det kan vær enormt generende og kan gøre ondt. Desuden skal tænderne også bryde op gennem det sarte tandkød, og det kan give ubehag, smerter og i værste tilfælde infektioner.

Nogle gange kan man også mærke, at tænderne er på vej frem eller er ved at bryde ud. Lige meget hvad tegnene er, så er fællesnævneren dog altid, er det er rigtig irriterende. Ikke kun fordi, at de genererer og klør, men også fordi, at man er nødt til at fjerne dem. nogle gange kan visdomstænderne godt voks frem, så de ikke generer eller sidder forkert, men i langt de fleste tilfælde er der simpelthen ikke plads til dem i munden. Og så er der ikke andet for, end at gå den slagne vej ned til tandlægen.

Tandlægen står for fjernelse af visdomstænder

Det er tandlægen som fjerner ens visdomstænder, når de på et tidspunkt dukker frem. Som med alt andet, der vedrører tænder, så er det tandlægen, som er ekspert. Det er derfor vigtigt at man lytter til tandlægens råd i forbindelse med fjernelse af ens visdomstænder. Hvis tandlægen mener at de alle skal fjernes, så skal man have dem alle fjernet. Mener tandlægen derimod, at man kan se tiden an, så kan man ånde lettet op og gå hjem igen. Lige meget hvad, så er det nødvendigt at søge professionel hjælp i forbindelse med nye visdomstænder, som dukker frem.

Kilde: Tandlægerne på Frederiksberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *