Flere og flere danskere tager online lån

Sund økonomi

Når det kommer til lån, gøres det ofte online. Dette kaldes i daglig tale et kviklån. Det er især unge mennesker, der er glade for online lån. Dette må nemlig siges at være en del nemmere end en tur i banken. Det er både ganske simpelt og hurtigt. Regler og krav for online lån er anderledes end dem i banken. Låner man penge online, skal man ikke forklare hvad, man vil bruge pengene på. Dette gør man som regel i banken. Ligeledes skal man ikke aftale et møde, vil man låne pengene på nettet.

Hvad er fordelene ved online lån?

Der er uden tvivl flere grunde til, at folk vælger at tage online lån. Som tidligere nævnt går det hurtigt. Samtidig slipper man for turen i banken, der også kræver at man booker et møde. Alt dette undgår man gerne, da det tager tid og planlægning. Måske skal man skynde sig hjem fra arbejde, eller endda tage en time tidligere fri til et møde i banken. Kan det gøres på nettet i stedet for, er det da fristende.

Der er utallige muligheder. Søger man efter online lån i Google, bliver man nærmest bombarderet med muligheder. Netop derfor er det en god ide at lave lidt research. Renten har nemlig noget at skulle have sagt. Kan man få det samme lån til to forskellige renter, vælger man naturligvis det billigste. Netop derfor er det en god ide at undersøge markedet lidt på forhånd. Samtidig er der også forskellige krav. Nogle steder skal man være 18, mens man skal være 23 andre steder. Overholder man de krav, der stilles, kan man tage et lån.

Tænk dig om og undgå RKI

Det er som sagt ganske let at låne penge online. Men dette betyder dog ikke, at man bare skal låne i tide og utide. Ender man pludselig med ikke at kunne tilbagebetale, havner man altså i RKI. Dette står for Ribers Kredit Information, og er et register, man helst ikke vil se sit navn i. Det er nemlig et register over dårlige betalere – altså folk der har gæld, de endnu ikke har betalt tilbage. Når først dit navn er i RKI, bliver det svært at tage flere lån. Vil man stryge sit navn af listen igen, skal man bare få sin gæld ud af verden. Det er egentlig ganske simpelt, dog til tider ikke helt let.

Når det kommer til online lån, skal man altså passe på. Ansvaret ligger ikke på andre mennesker. Hverken udlåneren, forældre eller venner. Man har selv ansvaret for sine lån. Det er trods alt en selv, der anmoder om at låne pengene. Er man gammel nok til at låne penge, er man også gammel nok til at betale dem tilbage. Sådan er reglerne, og disse skal helst overholdes. Man vil som sagt nødig have sit navn i RKI. Det er bare irriterende. Generelt set vil man gerne undgå at have sit navn associeret til noget negativt. Dette gælder altså også RKI. Derfor er det altid godt at overveje, om man kan betale tilbage før man låner. Så er man på den sikre side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *