Fanget i RKI? Se mere her

Uanset om man har en pæn løn, er studerende eller måske er på kontanthjælp, så kan der være mange årsager til, at økonomien måske ikke altid går strygende. Nogle gange har man brug for lån og andre gange går det bare så galt, at man måske ender i RKI. RKI er der man ender, når man ikke kan betale sine lån tilbage til tiden. Man skylder altså stadig pengene – det er bare mange gange sværere at optage nye lån. Der kan dog stadig være situationer, hvor du kan have brug for eller lyst til at optage et lån, hvilket er ret så bøvlet nu. Det kan dog stadig lade sig gøre og der er flere veje rundt om søen, hvis det er målet. Her skal man dog være opmærksom på, at man skal være meget påpasselig med hvad man laver og hvilke lån man optager, da det kan have økonomiske konsekvenser, men dette gælder selvfølgelig for alle økonomiske beslutninger. Generelt set er der dog to overordnede metoder du kan bruge, hvis du er fanget i RKI, men stadig gerne vil låne penge på den ene eller anden måde. Den første er bedst, hvor den anden måske er hurtigst.

Sådan tackler du det – kan du komme ud af RKI?

Det første du skal overveje før du begynder på lån af penge trods RKI er, at du skal undersøge muligheden for, at du kan komme ud af RKI. Er der nogle lån, som du kan betale af? Kan du lave en ny aftale med långiver, så du bedre kan overskue det? Denne metode handler altså om, at du prøver at komme ud af RKI før du begynder at tage nye lån og denne metode er klart at foretrække af flere årsager. Først og fremmest vil du kunne få lån til en væsentligt lavere rente og for det andet kan du også forvente, at du ikke ender med at stå i en situation med så meget risiko. Det er altså her man gerne vil være og generelt skal man også forsøge at komme ud af RKI, hvis først man er blevet noteret der.

Sådan gør du: Lån penge trods RKI

Hvis det nu er sådan, at du står i en situation, hvor du ikke kan komme ud af RKI-situationen og du stadig ønsker at optage et lån af en eller anden årsag, så er der nogle forskellige muligheder. Det er ret begrænsede i forhold til hvis du ikke var i RKI, men der er helt bestemt stadig noget at arbejde med. Du skal dog være klar på 2 ting: Den første er, at du nok vil komme til at betale en meget højere rente end du er vant til. Det er risikofyldt for långiver og det skal du kompensere dem for. Det er helt grundlæggende økonomi. Den anden er, at du nok også skal forvente en del flere gebyrer. Dette er igen af samme årsag som før. Så lån af penge trods RKI? Bestemt en mulighed, men det har sin pris.

Læs mere om lån trods RKI på hurtiglaanene.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *