Er det tid til udskiftning af din kobling?

udskiftning af din kobling

En udskiftning af koblingen med montering kan koste fra alt imellem 5.000 og helt op til 8.000 kroner. Prisen afhænger dog af, hvilken bil du har. At have en kobling der virker, som den skal, er vigtigt, da koblingen ellers kan glide, eller du kan have problemer med, at koblingen ikke vil tage ordentligt ved, eller at koblingen ikke slipper. At køre i en bil med en kobling der ikke virker optimalt, er ikke godt, og det er derfor vigtigt, at du er klar over, hvad symptomerne er på en ødelagt kobling, så du ved, hvis det er tid til udskiftning af din kobling. Får du ikke udskiftet din ødelagte kobling, kan det gå udover andre dele af bilen, og det vil dermed blive endnu dyrere.

Hvad er en kobling?

Før du kan lære symptomerne til en ødelagt kobling at kende, er det vigtigt, at du ved, hvad en kobling helt præcist er. En kobling er placeret mellem bilens motor og gearkasse, og det er koblingen, der sørger for at frigøre og aktivere motoren, så du kan skifte gear, når du kører bil. En kobling har derfor en stor betydning for din bil og din kørsel, og det er derfor vigtigt, at den virker optimalt. Koblingen består grundlæggende af to dele. Den ene del er en koblingsplade, og den anden del er et drivhjul. Disse to dele indeholder ting som et svinghjul, en trykplade og en disk som alle kan have indflydelse på din koblings ydeevne.

Du kan læse mere om udskiftning af kobling på dette link.

Symptomer på at det er tid til udskiftning af kobling

Det første symptom som du skal være opmærksom på, er lyde fra koblingen. Hvis der kommer en rystende og knirkende lyd, når du holder koblingspedalen nede, så er det lejet, som trykker mod trykpladen, der er noget galt med, og som derfor skal udskiftes. Hvis du i stedet forsøger at trykke koblingspedalen opad, efter du har sat bilen i gear, og du herefter har en vibrerende koblingspedal, så er din trykplade eller svinghjulet brændt af, hvilket nemt kan udskiftes for at løse dette problem.

Et andet symptom du skal være opmærksom på, er koblingens evne til at give glip. Dette sker ofte, når koblingen bliver ældre, da koblingen kan tabe sin evne til at holde motoren i gang, og samtidig overføre til gearene. Koblingens evne til at slippe, kan du ofte bedst mærke, når du er i de højere gear, og hvis du samtidig lugter en brændende lugt, og koblingen overophedes, så er det tid til udskiftning af koblingen. Et sidste symptom er, hvis dine gear har en slibende lyd. Dette kan forårsages af, at noget i din kobling er gået fra hinanden, så disken ikke frigøres i trykpladen og svinghjulet. Dette betyder, at koblingen skal udskiftes. Selvom du måske ikke oplever nogle af disse symptomer, så er det vigtigt, at du husker, at koblingen i din bil kræver normal vedligeholdelse. Det betyder, at koblingen skal udskiftes, når bilen skal serviceres overordnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *